TICKETS
MUSEUM HEADER04
MUSEUM HEADER01
MUSEUM HEADER05
MUSEUM HEADER02
MUSEUM HEADER03
EVENTS HEADER04
JSR65275

metropole museum: bijzondere auto’s met een verhaal

metropole museum

Autocollectie van uitzonderlijk hoog niveau

De unieke verzameling klassieke auto’s, vrachtwagens en motorfietsen van ondernemer Frans van Haren vormt de basis van het Metropole Museum. Het is de ‘place to be’ voor gepassioneerde autoliefhebbers, of het nu luxe limousines, sportwagens of trucks betreft. De kwaliteit en het niveau van de collectie mag uitzonderlijk hoog genoemd worden en elke auto heeft een eigen verhaal.
De uit diverse tijdperken stammende auto’s zijn ondergebracht in een ruime, 30.000 m2 grote hal van het Metropole-complex, middenin een prachtige natuuromgeving aan het water. Een fraaie ambiance waarin de collectie goed tot zijn recht komt.

Museumtickets

Metropole Museum biedt ruim 30.000 m2 aan klassiekerbeleving en is elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Tickets kosten 15 euro per persoon en zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar. Parkeren kan bij het gebouw en is gratis.

Museumtickets bestellen

over metropole museum

Futuristisch gebouw voor indrukwekkende autocollectie

Ondernemer Frans van Haren is binnen de wereld van klassieke auto’s geen onbekende. Diverse auto’s uit zijn verzameling wonnen reeds prijzen op prestigieuze nationale en internationale concoursen. Sinds 2017 presenteert hij zijn indrukwekkende autocollectie aan een breder publiek in de futuristisch ogende, voormalige meubeltoonzaal ‘Metropole’ in Druten (Gld). De collectie omvat zo’n vierhonderd auto’s, vrachtwagens en motorfietsen.
Metropole Museum is elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Tickets zijn 15 euro per persoon en zowel online als bij de kassa verkrijgbaar. Parkeren bij het gebouw is gratis.

Museumtickets

metropole events

Congressen, meetings en evenementen

In een prachtige natuuromgeving in het Gelderse Druten, aan een waterpartij, ligt het Metropole Museum. Een auto museum waar circa vierhonderd klassieke automobielen, vrachtwagens en motorfietsen te zien zijn. Daarbij is Metropole een van de grootste automuseums van Nederland. Het Metropole Museum biedt een unieke setting voor evenementen zoals bruiloften, jubilea, congressen, seminars, symposia, netwerkbijeenkomsten, ledenvergaderingen en feesten. Omringd door klassieke automobielen maakt elke gelegenheid bijzonder en uniek. Metropole Events staat klaar om elk evenement naar uw wensen te organiseren en vorm te geven.

Metropole heeft verschillende stijlvolle en functionele ruimtes, van casual tot zakelijk. Met gratis parkeermogelijkheden, een centrale locatie en uitstekende toegankelijkheid, waardoor het de ideale plek is voor uw volgende evenement.

Naar Metropole events

museum cadeaubon

Tip: geef een bezoek aan Metropole Museum cadeau. Een cadeaubon kost 15 euro per persoon en is gemakkelijk online te bestellen via onderstaande link. Het museum is geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Museum cadeaubonnen bestellen

Automerken bij museum Metropole

“Mooiste en bijzonderste automuseum van Nederland”

Met een collectie van meer dan 400 auto’s is Metropole een van de grootste auto museum van Nederland. Liefhebbers van Italiaans design kunnen genieten van onze prachtige Alfa Romeo collectie. Waaronder de elegante Alfa Romeo 6C en de krachtige 8C-modellen. Maar ook de stijlvolle Alfa Romeo Giulia. Deze klassiekers staan symbool voor Italiaanse finesse en racetraditie.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in iets unieks, hebben we de Amphicar 770. Een zeldzaam amfibieauto uit de jaren 60 dat zowel op land als in het water gebruikt kan worden. Ook andere klassiekers, zoals BMW’s en Mercedes-Benz oldtimers zijn te vinden in het museum. Maar ook nieuwe sportauto’s zoals de Mercedes-Benz AMG GT-R.

Ook de Franse Citroën klassiekers, zoals de Citroën 2CV en de stijlvolle Citroën DS. Beide beroemd om hun innovatieve ontwerp en technologie. Sportwagenliefhebbers kunnen genieten van onze indrukwekkende verzameling klassieke Ferrari’s. De auto’s die het rijke raceverleden van dit iconische merk tentoonstellen.