TICKETS

Mercedes Oldtimer en Klassieke Auto’s

Kom meer te weten over de Mercedes oldtimer, waar elke auto een uniek verhaal vertelt. Van innovatie, luxe en tijdloze schoonheid bij Metropole. Leer meer over de elegantie en het vakmanschap van deze historische modellen.

Van de Mercedes oldtimer cabrio tot de legendarische SL-serie en de charmante Mercedes bussen. Onze collectie is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van Mercedes-Benz.

Koop tickets voor het Metropole museum
oldtimer
mercedes oldtimer

Mercedes Oldtimer Cabrio

De Mercedes oldtimer cabrio staat symbool voor een tijdloze combinatie van elegantie, luxe en het ultieme gevoel van vrijheid. Metropole kennen we de unieke aantrekkingskracht van deze auto’s. Onze collectie bevat enkele van de meest iconische cabrioletmodellen. Elke automobiel met een rijke geschiedenis en in goede staat.

Mercedes-Benz Oldtimer

Elk van onze Mercedes oldtimer cabrio’s vertelt een uniek verhaal. Van zorgvuldig onderhouden familie-erfstukken tot zeldzame vondsten die liefdevol zijn gerestaureerd. Deze auto’s zijn niet alleen een genot om in te rijden, maar ook een prachtig kunstwerk. Met glanzende carrosserieën en weelderige interieurs. Investeren in een Mercedes cabrio oldtimer van Metropole betekent het bezitten van een stukje automobielgeschiedenis dat blijft waarderen in waarde en genot. Ontdek vandaag nog onze collectie prachtige cabriolets. Een Mercedes Oldtimer koper doe je bij de grote collectie van Metropole Druten. Bekijk alle modellen, van Mercedes Benz bus oldtimer tot SL-serie.

Bekijk Collectie Oldtimers 

Mercedes SL Oldtimer

De Mercedes SL oldtimer is een icoon van luxe, innovatie en stijl. Met het debuut van de 300 SL in 1952 op de Mille Miglia, maakte Mercedes-Benz zijn terugkeer in de autosport na de oorlog. Beleef de oude modellen SL bij het museum van Metropole.

Mercedes 300 SL

De productieversie van de 300 SL behield het innovatieve spaceframe-chassis en werd aangedreven door een 2.996 cc motor. Deze motor, met zijn directe brandstofinjectie, was zijn tijd ver vooruit en zorgde voor ongekende prestaties. De Roadster-versie, geïntroduceerd in 1957, voegde een nieuwe dimensie toe aan de 300 SL-reeks, met verbeterde handling en toegankelijkheid dankzij conventionele deuren.

Mercedes 280 SL

De Mercedes 280 SL werd  vaak liefkozend de ‘Pagode’ genoemd vanwege zijn kenmerkende concave dakontwerp. De auto is een beeld van elegantie en verfijning en werd geïntroduceerd in de late jaren ’60 als onderdeel van de W113-serie,

Met zijn soepele 2.8-liter zescilindermotor biedt de 280 SL een perfecte balans tussen prestaties en comfort. De tijdloze schoonheid en destijds moderne luxe maakt het tot een geliefde keuze voor verzamelaars. De auto heeft zelfs elektrische ramen en een optionele automatische versnellingsbak. De 280 SL staat symbool voor de innovatie van Mercedes-Benz en ook voor de topervaring tijdens het rijden.

Oldtimer Specialist Metropole

Metropole heeft een unieke verzameling Mercedes oldtimer van ondernemer Frans van Haren. Het is de ‘place to be’ voor gepassioneerde autoliefhebbers, of het nu luxe limousines, sportwagens of trucks betreft. De kwaliteit en het niveau van de collectie mag uitzonderlijk hoog genoemd worden en elke auto heeft een eigen verhaal. Of het nu gaat om een zeldzame 300 SL ‘Gullwing’, een charmante 280 SL ‘Pagode’, of een van de vele andere klassieke modellen. Metropole als Mercedes oldtimer specialist om  een oldtimer te kopen.

De uit diverse tijdperken stammende auto’s zijn ondergebracht in een ruime, 30.000 m2 grote hal van het Metropole-complex, middenin een prachtige natuuromgeving aan het water. Een fraaie ambiance waarin de collectie goed tot zijn recht komt.