De Onvergetelijke Charme van de Citroën 2CV

Ontdek de charme van de Citroën 2CV, een icoon van eenvoud en vrijheid, bij Metropole Druten. Onze collectie viert de rijke geschiedenis van deze geliefde “Lelijke Eend”, van de eerste modellen tot latere varianten. Een reis door de evolutie van mobiliteit en design wacht op u.

CITROËN 2CV AZ A2

CITROËN 2CV AZ A2

De Citroën 2CV, of “Lelijke Eend” zoals hij liefdevol wordt genoemd, staat symbool voor eenvoud, betrouwbaarheid en vrijheid. Dit voertuig, voor het eerst geïntroduceerd in 1948, was ontworpen met het doel om de Franse bevolking mobiel te maken in de naoorlogse periode. Met zijn minimalistische ontwerp en focus op functionaliteit en zuinigheid, won de 2CV snel de harten van miljoenen over de hele wereld. De auto is niet alleen een toonbeeld van innovatief design, maar ook van de democratisering van mobiliteit.

De Citroën 2CV Collectie bij Metropole Druten

Bij Metropole Druten wordt de erfenis van de 2CV gevierd met enkele van de meest bijzondere modellen uit zijn geschiedenis, waaronder de Citroën 2CV 1e Serie en de Citroën 2CV AZ A2. Deze modellen vertegenwoordigen de evolutie van de 2CV door de jaren heen, van zijn bescheiden begin tot zijn status als cultureel icoon.

De 2CV 1e Serie markeert het begin van de reis van de 2CV, met zijn kenmerkende ronde vormen, canvas dak, en minimalistische interieur. Dit model weerspiegelt de oorspronkelijke visie van Citroën voor een auto die betaalbaar, eenvoudig te onderhouden, en toegankelijk is voor het grote publiek.

De 2CV AZ A2, een latere iteratie, bouwde voort op het succes van de vroegere modellen door verbeteringen in comfort en prestaties te introduceren, zonder afbreuk te doen aan de fundamentele principes van eenvoud en functionaliteit die de 2CV definieerden.

CITROËN 2CV 1E SERIE

CITROËN 2CV 1E SERIE

De Betekenis van de Citroën 2CV

De Citroën 2CV was meer dan een auto; het was een beweging. Het ontwerp beantwoordde aan de behoeften van het platteland en de stad, met voldoende ruimte voor passagiers en lading, terwijl het toch uitzonderlijk zuinig en wendbaar bleef. De 2CV demonstreerde dat minder meer kan zijn, een principe dat nog steeds weerklank vindt in hedendaags design en duurzaamheid.

Ontdek de Citroën 2CV bij Metropole Druten

Metropole Druten biedt autoliefhebbers en geschiedenisenthousiasten de kans om dichtbij de legendarische Citroën 2CV te komen. De collectie belicht niet alleen de technische en esthetische aspecten van deze iconische modellen, maar viert ook de geest van innovatie en toegankelijkheid die Citroën belichaamde met de creatie van de 2CV. Met tickets voor maar €15,- bezoek je ons prachtige futuristische gebouw.

Bekijk ook de Citroën DS

MUSEUM TICKETS

Breng een bezoek aan met meest veelzijdige en unieke oldtimer museum van Nederland. In Druten gelegen aan het water verzorgen wij 20.000m2 oldtimer plezier. We zijn zaterdag en zondag geopend van 9.00 tot 15.00. Een kaartje kost 15,00 en koop je gemakkelijk online.

Museum tickets bestellen