TICKETS

Alfa Romeo bij Metropole Druten

Bij Metropole verkennen we de rijke geschiedenis van Alfa Romeo, een merk van Italiaanse elegantie en prestatie. De uitgebreide collectie Alfa Romeo bij Metropole gaat alle klassiekers langs. Van de vroege racemodellen tot de luxueuze straatauto’s, elke Alfa in ons museum vertelt een verhaal van passie, design en ongeëvenaarde prestaties.

Ontdek de wereld van klassieke Alfa Romeo’s in ons automuseum. Waar de geschiedenis van dit iconische merk tot leven komt door zijn meest memorabele creaties.

Koop tickets voor het museum
events-alfa

Alfa Romeo Giulia

De Alfa Romeo Giulia is een icoon van Italiaanse design en engineering. De auto kwam voor het eerst tot leven in 1962, ontworpen door Orazio Satta Puliga. Met zijn onthulling op het Monza Autodrome, markeerde de Giulia een nieuw tijdperk. Dit automodel was de opvolger van de Giulietta met zijn kenmerkende hoekige vorm en rechte lijnen. Met verbeteringen in vermogen en snelheid, wist de Giulia snel de harten van autoliefhebbers te winnen. De auto haalde namelijk een indrukwekkende topsnelheid van 166 km/u.

Alfa Romeo Giulia 1300

De Giulia oldtimer breidde snel uit met modellen gericht op zowel dagelijks gebruik als de racetrack. Van de Giulia 1300  met een kleinere motor maar nog steeds een topsnelheid van 155 km/u. En de elegantie van de Sprint Speciale coupé. Bijzonder is de Giulia Sprint GT, ontworpen door Bertone, en zijn krachtigere opvolger de GT Veloce. Ook in de motorsport liet de Giulia zijn sporen na met de GTA en de Turbolare Zagato.

Alfa Romeo Giulia 1600

Deze moderne klassieker en zijn voorouders vind je bij Metropole, waar we bijzondere exemplaren zoals de Giulia 1300 Super en de Giulia 1600 Spider koesteren. Deze modellen vertegenwoordigen de rijke geschiedenis en passie. Ook zijn de Alfa Romeo Giulia oldtimers te koop bij Metropole Druten.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo GTV klassieker

De Alfa Romeo GTV werd gemaakt tussen 1994 en 2004. GTV staat voor ‘Gran Turismo Veloce’, wat ‘snelle grote touring’ betekent. Het kwam na de Alfetta GTV coupé en markeerde Alfa’s comeback als sportief merk onder Fiat’s vleugels. Het design van Enrico Fumia en de latere details door Walter de Silva, zorgden voor een auto die opviel. Gelanceerd in 1995 op de Geneva Motor Show, werd de GTV al snel een favoriet.

Veranderingen en Verbeteringen

In 1997 kreeg de GTV een nieuwe motor en een fris uiterlijk, met nieuw wielontwerp dat de opvallende rode remklauwen extra liet opvallen. Het interieur werd luxueuzer met leren MOMO-stoelen in diverse kleuren, passend bij het tapijt. Het stuur werd ook vernieuwd. In 1998 kreeg de GTV meer updates. Een nieuw middenconsole, instrumentenpaneel en een chroom frame rond de grille. De introductie van nieuwe motoren in 2000 zorgde dat de GTV voldeed aan de emissienormen, en in 2003 kreeg het exterieur nog een update met een nieuwe grille en kentekenplaathouder. De Alfa Romeo GTV interior kreeg kleine aanpassingen.

Een GTV Oldtimer Kopen bij Metropole

Bij Metropole waarderen we de unieke geschiedenis en sportiviteit van de GTV. Of je nu valt voor de snelheid, de stijl, of het pure rijplezier, een GTV oldtimer is een prachtige aanvulling op elke verzameling. Bezoek onze showroom om deze tijdloze klassieker in het echt te zien en laat je hart sneller kloppen voor een stukje Italiaanse autosportgeschiedenis.

Alfa Romeo gtv
alfa romeo 6c 2300

Alfa Romeo 6C

De 6C-serie is een toonbeeld van de glorie en innovatie van Alfa Romeo, met een geschiedenis die teruggaat tot 1925. Met de 6C 2300 introduceerde het merk op de Autosalon van Milaan in 1934 een voertuig dat het erfgoed van de Alfa 1750 voortzette en een nieuw tijdperk inluidde.

Alfa Romeo bij Metropole

Metropole is trots op het aanbieden van een uitzonderlijke selectie van de Alfa Romeo 6C-modellen. Waaronder de 6C 1750 Gran Sport, 6C 1750 GT Zagato Spider, en de begeerde 6C 2300 Pescara Spider. Elk model met zijn eigen unieke verhaal en erfgoed. Met perfecte balans tussen snelheid, stijl en innovatie. Van de krachtige 2309cc 6-cilinder motor tot de onberispelijke carrosserieën variërend van elegante sedans tot adembenemende open spiders.

Alfa Romeo 6C kopen bij Metropole

De 6C-serie blonk uit op het racecircuit, met indrukwekkende prestaties in competities zoals de “Giro d’Italia – Coppa d’Oro del Littorio” en de “Targa Abruzzo 24 Ore di Pescara”. Hier behaalde het model dominante overwinningen. Deze race-erfenis, gecombineerd met de exclusieve productie van slechts 60 Gran Turismo-auto’s, benadrukt de speciale status van de 6C als een collector’s droom. Een Alfa Romeo 6C kopen is meer dan een investering in een auto. Het is een investering in een stukje automobielgeschiedenis. Bij Metropole nodigen we u uit om de legende zelf te ervaren.

Alfa Romeo 8C

De Alfa Romeo 8C vertegenwoordigt het toppunt van Italiaanse automobielkunst, een harmonie van kracht en schoonheid die zijn stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de autosport. Met zijn supercharged achtcilindermotor is de 8C een symbool van technische uitmuntendheid en elegantie. Bij Metropole zijn we trots om enkele van de meest gewilde modellen van deze serie aan te bieden, waaronder de 8C 2300 Spider Lungo Le Mans, de 8C 2900A Botticella, en de 8C 2300 Lungo, elk met een rijke historie en ongeëvenaarde schoonheid.

Alfa Romeo 8C Spider

De Giulia oldtimer breidde snel uit met modellen gericht op zowel dagelijks gebruik als de racetrack. Van de Giulia 1300  met een kleinere motor maar nog steeds een topsnelheid van 155 km/u. En de elegantie van de Sprint Speciale coupé. Bijzonder is de Giulia Sprint GT, ontworpen door Bertone, en zijn krachtigere opvolger de GT Veloce. Ook in de motorsport liet de Giulia zijn sporen na met de GTA en de Turbolare Zagato.

Alfa Romeo 8C 2300 Spider Lungo Le Mans

De 8C 2300 Spider Lungo Le Mans is een levend stuk autosportgeschiedenis. Beroemd geworden door zijn deelname aan en succes in de 24-uursrace van Le Mans. Het onderscheidende ontwerp en de technische superioriteit maakten het een favoriet onder racers en verzamelaars. De prachtige lijnen, krachtige motor en het erfgoed van competitieve glorie maken het een absoluut hoogtepunt voor elke liefhebber.

Alfa Romeo 8C 2900A Botticella

De 8C 2900A Botticella is een uitzonderlijke verschijning, beroemd om zijn gestroomlijnde vorm en krachtige prestaties. Met een beperkte productie is deze auto een zeldzame vondst en een juweel in de kroon van elke verzameling. De Botticella is geroemd om zijn deelname aan iconische races zoals de Mille Miglia. De automobiel vertegenwoordigt de innovatieve geest en het vakmanschap van het merk.

Alfa Romeo 8C 2300 Lungo

De 8C 2300 Lungo werd ontworpen door de legendarische Vittorio Jano en is een toonbeeld van Italiaans design en technische briljantie. Met lange chassis en krachtige motor was het een favoriet voor weggebruik, waarbij het ongekende snelheden en prestaties leverde. De 8C 2300 Lungo blijft een van de meest begeerde klassiekers ter wereld, geprezen om zijn schoonheid en rijervaring.

ALFA ROMEO 8C 2300 LUNGO

Alfa Romeo Montréal

De Alfa Romeo Montreal, een schitterend product van innovatie en design, zag voor het eerst het licht op de Salon van Genève in 1970, als de vrucht van een samenwerking tussen Alfa en Bertone. Deze coupé die geïnspireerd werd door een concept dat Marcello Gandini voor Bertone creëerde. Deze werd tentoongesteld op de Expo van Montreal in 1967. De automobiel onderscheidt zich door zijn unieke blend van esthetiek en kracht. Anders dan het prototype met een 1,6-liter viercilindermotor, maakte de productieversie van de Montreal gebruik van een verfijnde versie van de vier-cam V8 uit het T33 sportprototype, waarmee het zich nestelde in de annalen van zowel sportwagenraces als Formule 1-geschiedenis.

Alfa Romeo Montréal Coupe kopen bij Metropole

Bij Metropole zijn we trots op het aanbieden van een van de weinige Montreals uitgerust met airconditioning. Deze specifieke Montreal werd geproduceerd op 6 april 1972 en verkocht op 19 mei van dat jaar en heeft sinds 1989 slechts twee eigenaren gehad. Onderworpen aan een gedeeltelijke restauratie in 1985 en recent opnieuw in gebruik genomen in 2015, staat deze auto er prachtig bij.

Afgewerkt in stralend wit met een origineel en goed bewaard zwart stoffen interieur, verkeert de carrosserie in uitstekende staat. De auto komt met Italiaanse registratiedocumenten, waaronder het Certificato di Proprieta en Libretto, een bewijs van zijn authentieke geschiedenis en kwaliteit.

Bekijk de Montréal Coupe S0008
Alfa Romeo Montréal Coupe

Alfa Romeo Oldtimer

Bij Metropole ontdekt u de essentie van Alfa Romeo oude modellen, een collectie die de tijd trotseert en liefhebbers van klassieke auto’s betovert. De dynamische Giulia, de unieke Montreal, of de legendarische Alfa Romeo 8C serie. Een Alfa Romeo oldtimer kopen bij Metropole is meer dan een aankoop; het is het begin van een passievolle reis.

Alfa Romeo museum

Hoewel Metropole niet exclusief een Alfa Romeo museum is, bieden we een indrukwekkende collectie modellen. Ons museum is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de automobiel. Een automuseum met meer dan 300 klassieke en moderne auto’s, waar elk model zijn eigen verhaal vertelt. Van racelegendes tot elegante straatauto’s, de Alfa Romeo’s in onze collectie staan symbool voor innovatie, design en ongeëvenaarde prestaties. Bezoek Metropole en laat u meenemen op een ontdekkingsreis door de tijd, waar elke hoek en elke auto een nieuw verhaal onthult

Koop tickets voor het museum