TICKETS

Fiat 500 oldtimer museum en kopen

De Fiat 500, liefkozend bekend als de “Cinquecento”, is een icoon van Italiaanse stijl en stedelijke mobiliteit, dat sinds de lancering in 1957 de harten van vele autoliefhebbers heeft veroverd. Met zijn compacte afmetingen en kenmerkende ronde vormen, belichaamt deze kleine auto de essentie van efficiënt en plezierig rijden door de nauwe straatjes van stedelijk Italië.

Bekijk alle Fiat 500 modellen van Metropole hieronder ↓

Fiat 500 Museum bij Metropole

In ons Fiat 500 museum bij Metropole vieren we de rijke geschiedenis van dit iconische model. Bezoekers kunnen een duik nemen in de evolutie van de Fiat 500, van zijn bescheiden begin tot de geliefde klassieker die het nu is. Het museum toont verschillende modellen van de Fiat 500, elk met zijn eigen unieke verhaal en in verschillende stadia van restauratie. Dit biedt een fascinerend inzicht in de technologische en esthetische ontwikkelingen die door de jaren heen zijn doorgevoerd. Het museum is niet alleen een eerbetoon aan de Fiat 500, maar ook een educatieve bron die de bezoekers meeneemt op een reis door de tijd.

De geschiedenis van de Fiat 500

De Fiat 500, ook wel “Cinquecento” genoemd, is een van de beroemdste auto’s ooit. Deze kleine auto kwam voor het eerst uit in 1957, gemaakt door het Italiaanse bedrijf Fiat om goedkoop te kunnen reizen na de oorlog. Dankzij zijn kleine formaat en leuke uitstraling werd hij snel geliefd, niet alleen in de smalle straatjes van Italiaanse steden maar ook ver daarbuiten.

Hoe werd de Fiat 500 ontworpen?

De originele Fiat 500 stond bekend om zijn slimme ontwerp en praktische inrichting. Deze kleine auto had een motor achterin die weinig ruimte in beslag nam en bood ondanks zijn compacte formaat verrassend veel binnenruimte. Het ontwerp was eenvoudig en functioneel, met een ronde vorm en een vriendelijk ogende voorkant. Deze kenmerken maakten de Fiat 500 snel populair. Hij was niet alleen zuinig, maar ook perfect voor het rijden in de stad dankzij de handige grootte.

fiat-4372246_1280

De impact die de Fiat 500 maakte

Door de jaren heen heeft de Fiat 500 verschillende iteraties en revisies ondergaan, maar zijn essentie en aantrekkingskracht zijn onveranderd gebleven. In 2007 blies Fiat nieuw leven in het merk met de lancering van de nieuwe Fiat 500, die moderne technologie en historische charme combineerde. Deze moderne versies hebben het iconische design behouden, maar zijn uitgerust met de nieuwste technologische innovaties, veiligheidsvoorzieningen en milieuvriendelijke motoren.

De Fiat 500 is niet alleen een auto; het is een cultureel fenomeen dat zich uitstrekt over meer dan zes decennia. Het model heeft niet alleen de manier waarop mensen over kleine auto’s denken veranderd, maar het heeft ook een blijvende impact gehad op de popcultuur, verschijnend in talloze films, tv-shows en zelfs als inspiratiebron in de mode-industrie.

De Fiat 500 blijft een tijdloze favoriet voor autoliefhebbers en dagelijkse gebruikers, bekend om zijn duurzaamheid, stijl en karakter. Het blijft een levend testament van Italiaans vakmanschap en innovatief design, geliefd bij generaties bestuurders over de hele wereld.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

FIAT 500A TOPOLINO

Fiat 500 Jolly

De Fiat 500 Jolly werd vaak liefkozend ‘de strandauto’ genoemd. Het is een opmerkelijke variant van de klassieke Fiat 500 die speciaal werd ontworpen voor zonnige vakantiebestemmingen. Dit unieke model werd in de late jaren 50 door Carrozzeria Ghia gemaakt op verzoek van de grote baas van Fiat: Gianni Agnelli. Hij wilde een vrolijke en luxueuze optie bieden, voor transport in resorts en aan de kust. Kijk even naar deze auto, dat is hem aardig gelukt!

Hoe werd de Fiat Jolly ontworpen?

Gianni Agnelli wilde helemaal uitpakken met het design en liet de auto alles hebben wat een strandauto zou moeten hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de rieten stoelen in de auto, in plaats van normale stoelen. Fantastisch zitten ze niet, maar ze zijn enorm stijlvol en handig voor snelle ritjes langs het strand. De Jolly is erg makkelijk te herkennen door het deurloze design. Want ja, een strandauto moet je makkelijk in- en uit kunnen stappen toch? En dan nog het dak. Deze auto rijd je natuurlijk alleen in plaatsen met volle zon. Daarom heeft de Fiat 500 Jolly een canvas zonnedak. Dit was natuurlijk ideaal voor die warme zomerdagen om jezelf in de schaduw te houden.

afbeelding_2024-04-23_154047936

Wat kost een Fiat Jolly?

Ondanks het compacte formaat en eenvoudige uitstraling, had de Fiat 500 Jolly een flink prijskaartje. Dit maakte de auto dan ook een exclusief bezit voor de rijken en beroemdheden van die tijd. Personen zoals Aristotle Onassis en zelfs president Lyndon B. Johnson waren bekend om hun voorliefde voor dit charmante model. Tegenwoordig kun je zelfs Formule 1 coureur Lando Norris zien in een Fiat Jolly.

Bij Metropole verkopen we 2 modellen Fiat Jolly. De Fiat Nuova 500 Bianchina Giardiniera en Fiat 500G Jolly hebben beide een prijs van €49.500. Mocht u geïnteresseerd zijn in het kopen van een Fiat Jolly. Neem contact op voor de mogelijkheden.

afbeelding_2024-05-28_113042537

OLDTIMER SPECIALIST METROPOLE

Metropole heeft een geweldige collectie Fiat 500 oldtimers, verzameld door ondernemer Frans van Haren. Ben je autoliefhebber? Bekijk de klassieke auto’s in ons museum. Naast de schattige Fiat 500’s vind je hier ook andere klassieke Fiat-modellen. Elk van deze auto’s heeft een eigen verhaal en ze zijn allemaal van topkwaliteit.

Deze auto’s staan in een enorme hal van 30.000 m2 binnen het Metropole-complex. De mooie omgeving van Metropole Druten maakt de ervaring nog specialer. Geniet als autofanaat van de schoonheid en geschiedenis van deze prachtige auto’s.