AANBOD

Fiat 500 oldtimer te koop

Uiterst gevarieerd aanbod oldtimers en klassiekers

De Fiat 500, liefkozend bekend als de “Cinquecento”, is een icoon van Italiaanse stijl en stedelijke mobiliteit, dat sinds de lancering in 1957 de harten van vele autoliefhebbers heeft veroverd. Met zijn compacte afmetingen en kenmerkende ronde vormen, belichaamt deze kleine auto de essentie van efficiënt en plezierig rijden door de nauwe straatjes van stedelijk Italië.

Bekijk hieronder alle te koop Fiat 500 oldtimer modellen↓

Fiat 500 oldtimer te koop bij Metropole

Elke Fiat oldtimer die we aanbieden is een toonbeeld van klassiek Italiaans design en engineering. Met de zekerheid van deskundig onderhoud en restauratie. Bekijk hieronder de modellen die te koop zijn bij Metropole.

Fiat 500 G Jolly M0603 – Bouwjaar 1952

Voor de echte verzamelaar en liefhebber van Italiaanse klassiekers biedt Metropole de Fiat 500 G Jolly aan. Deze auto komt uit een vooraanstaande Italiaanse collectie en is met zorg gerestaureerd tot in perfectie. Als echte autoliefhebber is dit een adembenemende open auto. Met een geheel nieuwe motor en gereviseerde draaiende delen, is deze Jolly klaar om te schitteren op de weg of in uw collectie. Het unieke rieten interieur en stoffen dakje maakt deze Fiat 500 oldtimer echt uniek. Perfect voor de ware Fiat liefhebber die iets bijzonders zoekt.

afbeelding_2024-04-23_154047936

Fiat Nuova 500 Bianchina Giardiniera

Een andere unieke oldtimer uit onze collectie is de Fiat Nuova 500 Bianchina Giardiniera. Deze komt ook uit een grote Italiaanse verzameling en is tot in de puntjes gerestaureerd. Met zijn open karakter en frisse motor, belooft de auto een authentieke rit vol stijl en comfort. Net als zijn broertje de Jolly, beschikt ook deze klassieker over een stoffen dak en een rieten interieur. Het blijft een genot voor de autoliefhebbers. Vooral voor de Italiaanse Fiat enthousiasten.

afbeelding_2024-04-23_154207926

Fiat 600 Multipla – Bouwjaar 1958

De Fiat 600 Multipla maakt van de standaard 600 een ruime en handige familieauto. Deze auto werd voor het eerst getoond in 1956. Hij ziet er klassiek uit maar is erg praktisch. De oldtimer Fiat Multipla heeft veel zitplaatsen en een grote laadruimte, perfect voor verzamelaars en liefhebbers van familieauto’s. Hij heeft een sterke viercilindermotor en het originele, tweekleurige verfwerk. Dit zeldzame model, met nu Nederlandse papieren, biedt een unieke rijervaring en trekt zeker de aandacht.

Wat maakt de Fiat 500 oldtimer zo speciaal?

De Fiat 500 oldtimer is bijzonder door verschillende unieke kenmerken die hem onderscheiden van andere klassieke auto’s. Allereerst natuurlijk het tijdloze ontwerp. Ondanks het kleine formaat is de Fiat toch ruimtelijk en functioneel. Het compacte ontwerp maakte de Fiat 500 perfect voor de smalle Europese straten en maakte de auto charmant en populair.

De Fiat 500 oldtimer is net na de oorlog geïntrodiuceert in Italië. In deze periode was er een grote behoefte aan betaalbare mobiliteit. Deze auto werd snel een symbool van economisch herstel in de Italiaanse geschiedenis.

Daarnaast waren de technologische innovaties van de Fiat 500 groot voor het moment. Een paar voorbeelden hiervan zijn: luchtkoeling achterin de auto, achterin geplaatste motor en de ronde vormen aan de buitenkant. In deze tijd waren dit grote veranderingen voor een automobiel.

Wat kost een Fiat 500 oldtimer?

In 1960 kon je een Fiat 500 kopen voor 3799 gulden. Destijds was dit een zeer betaalbare prijs voor een compacte en efficiënte stadsauto. Tegenwoordig begint de prijs voor een moderne Fiat 500 vanaf ongeveer 20.000 euro. Deze prijsstijging laat niet alleen de inflatie zien, maar ook de aanzienlijke verbeteringen in technologie, veiligheid en comfort die de nieuwere modellen bieden. Dit terwijl de charme en het iconische ontwerp van de oorspronkelijke Fiat 500 behouden is gebleven.

Is een Fiat 500 dan waardevast?

Volgens Autoweek is de Fiat 500 de meeste waardevaste auto op Nederlandse bodem, zelfs Mini behoudt deze waarde niet. Dit betekent dat een occasion vaak niet veel verschilt met de nieuwwaarde.

Metropole als Fiat 500 oldtimer museum

Bij Auto museum Metropole hebben we ook de iconische Fiat 500 in onze uitgebreide collectie van klassieke auto’s. Deze iconische auto blijft een favoriet onder autoliefhebbers en is daarom onmisbaar in onze collectie. Met charmante ontwerp en efficiënte prestaties is de Fiat 500 een schitterend voorbeeld van Italiaans design en innovatie.

Bezoekers van het museum kunnen de evolutie van de Fiat 500 van dichtbij bekijken. Elke auto is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

fiat-4372246_1280