Een Dagje Uit Gelderland: Ontdek Metropole Druten

Gelderland, bekend om zijn rijke natuur en culturele erfgoed, is de perfecte provincie voor een dagje uit. Tussen de vele attracties springt één bijzondere bestemming eruit: Metropole Druten. Dit unieke auto museum, gelegen in het hart van het rivierengebied, biedt een fascinerende blik op de wereld van klassieke auto’s en vrachtwagens. Wat maakt Metropole Druten dan zo’n bijzonder dagje uit in Gelderland?

Unieke Autoverzameling

Metropole Druten is niet zomaar een museum; het is een eerbetoon aan de automobielgeschiedenis. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van honderden klassieke auto’s en vrachtwagens. Van glanzende sportwagens tot historische limousines, elke auto heeft zijn eigen verhaal en draagt bij aan een rijke tentoonstelling die bezoekers van alle leeftijden zal boeien.

In de wereld van klassieke auto’s zijn er enkele merken die eruit springen vanwege hun geschiedenis, design en technische innovaties. Bij Metropole Druten krijgen bezoekers de kans om enkele van de mooiste en meest iconische automerken van dichtbij te bewonderen. Met merken als: Ferrari, Bugatti, Porsche, Mercedes-Benz, Jaguar, BMW, Alfa Romeo, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini, Maserati en Aston Martin. Daarnaast zijn er auto’s van minder bekende of zelfs ‘vergeten’ merken te zien, zoals Voisin, Bandini, De Dietrich en Pegaso.

Koop tickets voor maar €15,- en bewonder alle prachtige old-timers bij Metropole Druten voor een leuk dagje uit in Gelderland.

Prachtige Locatie en Architectuur

Gelegen in een prachtige natuuromgeving aan het water, biedt Metropole Druten niet alleen een blik op de geschiedenis van de auto maar ook op een stukje natuurlijke schoonheid. Het museum is gevestigd in een futuristisch ogend gebouw, een voormalige meubeltoonzaal, dat nu een moderne en ruime tentoonstellingsruimte is. Deze unieke combinatie van natuur, architectuur en autohistorie maakt een bezoek aan Metropole Druten een onvergetelijke ervaring.

Dagje uit Gelderland voor het Hele Gezin

Metropole Druten biedt meer dan alleen een kijkje in de wereld van klassieke auto’s. Het museum organiseert regelmatig speciale evenementen, zoals tentoonstellingen, familiedagen en thematische rondleidingen. Dit maakt het een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen op een interactieve manier kennismaken met de geschiedenis, terwijl volwassenen genieten van de gedetailleerde verhalen achter elke tentoongestelde auto.

Een bezoek aan Metropole Druten is perfect te combineren met andere activiteiten in Gelderland. Na een ochtend wandelen op de Veluwe of het verkennen van historische steden, biedt het museum een ontspannen maar toch boeiende afsluiting van de dag. Met zijn centrale ligging is Metropole Druten gemakkelijk bereikbaar en een must-see voor iedereen die Gelderland bezoekt.

Dagje Uit Ouderen Slecht ter Been?

Geen probleem! Automuseum Metropole is toegankelijk voor iedereen. Zo kunnen degene slecht ter been toch nog de prachtige auto’s bewonderen en overal rondlopen. Ook degene in een rolstoel kunnen de 20.000 vierkante meter aan autocollectie bekijken.

Bezoekersinformatie

Metropole Druten is elk weekend geopend, waardoor het een flexibele optie is voor een dagje uit. Met tickets voor maar €15,- bezoek je ons prachtige futuristische gebouw. Of je nu een auto-enthousiasteling bent of gewoon op zoek bent naar een unieke dagje uit Gelderland, Metropole Druten verwelkomt je graag.

Een dagje uit in Gelderland is niet compleet zonder een bezoek aan Metropole Druten. Met zijn unieke verzameling, prachtige locatie en boeiende activiteiten biedt het museum voor ieder wat wils. Ontdek de wereld van klassieke auto’s en maak je dagje uit in Gelderland onvergetelijk.

 

MUSEUM TICKETS

Breng een bezoek aan met meest veelzijdige en unieke oldtimer museum van Nederland. In Druten gelegen aan het water verzorgen wij 20.000m2 oldtimer plezier. We zijn zaterdag en zondag geopend van 9.00 tot 15.00. Een kaartje kost 15,00 en koop je gemakkelijk online.

Museum tickets bestellen