Steenstraat 68 Arnhem, 6828CN, 026-4424067

MetroGarden-peterarends_aangepast.jpg

GardenSessions

 
gardensession_afbeelding1.JPG

Vanaf 2 september 2018

Elke zondagmiddag Live Jazz Concert in binnentuin Metropole

aanvang 1600 uur

entree gratis

 

 

Programma

vera naus

vera naus

WonderYears

WonderYears

 

vera Naus

“Vera Naus is een van de jonge opkomende zang talenten (..). Zij overtuigd in haar “story-telling” en door haar brede muzikale palet aan invloeden” (Fay Claassen).

De zangeres, die in haar jeugd opgroeide met pop- en rockmuziek, ontdekte op 14-jarige leeftijd de jazz. Tijdens haar Conservatoriumopleiding in Utrecht en Rotterdam leerde ze tevens de schoonheid kennen van zowel Westerse als ook Indiase klassieke muziek en ontwikkelde zo een eigen geluid. 

Deze unieke sound is duidelijk te horen op haar debutalbum “Young Heart”, dat ze in 2017 uitbrengt. Op de CD fuseren de verschillende muzikale invloeden van de zangeres in tien originele composities. Ondanks de technisch complexe muziek  staan de tekst en emotionele verbintenis met het publiek altijd centraal. Tijdens de Leidse Jazz Award 2013 ontving Vera persoonlijk lof voor haar intonatie, articulatie en tekstbehandeling. Ze werd door de jury beschreven als „verteller van grootse verhalen, bedachtzaam en intellectueel“.

Tijdens het concert in Grand Café “Metropole” zal ze oude Jazzstandards presenteren als ook moderne stukken. Daarnaast geeft ze een kijkje in haar album.

Voor de gelegenheid nodigt ze drie jonge muzikanten uit, die ze alleen heeft ontmoet tijdens Jazz-sessies in Rotterdam.

Bassist Thomas Pol ontving in 2013 een studiebeurs, die hem hielp een twee jaar durende Masteropleiding aan de University of New Orleans te volgen. Zijn spontane, sterke en groovende spel maken hem een gevraagde bassist en een uitstekend fundament voor elke band.

Toetsenist Koen Schalkwijk heeft een masterdiploma van het Conservatorium Amsterdam op zak en bracht onlangs een CD uit met zijn eigen band Koeniverse3. Met de warme, karakteristieke klanken van de Wurlitzer zorgt hij voor prachtige harmonieën en klankkleuren.

Trompettist Ian Cleaver, die op vijfjarige leeftijd al op zijn droominstrument begon en in 2016 het Prinses Christina Concours won zal met zijn verfrissende en smaakvolle melodielijnen de groep complementeren.

Line-up:

Vera Naus - zang

Ian Cleaver - trompet

Koen Schalkwijk - wurlitzer piano

Thomas Pol - contrabas / e-bas

 

 

 

Wonderyears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht.

Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Maar Stevie's mix van grooves en aanstekelijke melodieën gecombineerd met jazz invloeden is niet alleen geschikt om op feestjes te draaien of keihard in de auto.

Veel van zijn stukken blijken ook een perfecte uitnodiging te zijn voor jazz improvisaties. 

Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann spelen in een jazzbezetting met sax, bas en drums uitsluitend composities van Stevie Wonder en brengen met hun programma WonderYears een ode aan een van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw.

line up:

Jasper Blom - saxofoon

Sean Fasciani - bas

Felix Schlarmann - drums