Steenstraat 68 Arnhem, 6828CN, 026-4424067

DSC_0459.JPG

Experience

 

Beleven

Grand Cafe Metropole Arnhem is een uniek authentiek café in Jugendstil stijl dichtbij het centrum en bioscopen en theaters. Het sfeervolle café, het prachtige levendige terras en de schitterende binnentuin, waarvan het dak in de zomer wordt opengeschoven, biedt een ambiance die je zelden aantreft. Heerlijk lunchen na het winkelen, sfeervol dineren in het restaurant, snel een hapje tussendoor, borrelen, lekker werken met de gratis wifi of vergaderen. De krant lezen aan de leestafel. Genieten van heerlijke wijnen en mooie biertjes die met zorg en liefde worden gepresenteerd. Er kan veel bij Metropole. Helemaal jezelf zijn.  Metropole Arnhem heeft een ziel en dat voel je!

 
 
DSC_1834 (2).JPG

Bouwstijl

Aan het eind van de 19de eeuw was er in Europa sprake van een vernieuwing in de kunst. In schilder, beeldhouwkunst en architectuur maar vooral in de toegepaste vormgeving werd veelvuldig gebruikgemaakt van uitbundige decoratieve ornamenten als planten en vogelmotieven. De kunststroming werd internationaal bekend onder de naam Jugendstil of Art Nouveau. Het pand waarin Metropole is gehuisvest kent nog vele originele elementen van deze bouwstijl. Kijk maar eens goed naar de pui, de pilaren, het glas in lood, de entree. 


Steenstraat

Het Grand Café bestaat al bijna 100 jaar en is gevestigd in de steenstraat in Arnhem. De hoofdstraat van het bekende spijkerkwartier. De Steenstraat is een winkelstraat in het centrum van Arnhem. De naam stamt uit de 13de eeuw, toen dit stukje weg naar Velp als enige straat bestraat was. In de straat staat de neogotische Sint-Martinuskerk, een vroeg werk van architect Alfred Tepe uit 1874-1876. De straat is tevens bekend van de Nederlandse versie van het bordspel Monopoly, waar het samen met de Ketelstraat en het Velperplein "Arnhem" vormt. Vroeger was de steenstraat chique winkelstraat, later in het centrum van de Rosse buurt en nu het middelpunt van een levendige multiculturele winkelstraat te midden van het prachtig gerestaureerde en sfeervolle spijkerkwartier.

Voor meer info over de steenstraat, zie: www.desteenstraat.nl


Spijkerkwartier

Het Spijkerkwartier is een woonwijk in Arnhem. De wijk werd in 1853 door stadsarchitect Hendrik Jan Heuvelink ontworpen, maar kwam pas in de 80er jaren van de negentiende eeuw onder directie van diens zoon Hendrik Jan Heuvelink jr. echt van de grond. Het was gedeeltelijk een wijk met veel allure en dit is nog te zien aan de vele monumentale panden. De wijk grenst direct aan het Arnhemse centrum, en ligt aan de noordoost kant daarvan. Het Spijkerkwartier (in ruime zin) bestaat in feite uit drie buurten: Spijkerkwartier, Boulevardkwartier en Spoorhoek.

Wilt u zelf het spijkerkwartier ontdekken?  Metropole biedt u tegen een klein bedrag een prachtige toeristische kaart met alle bezienswaardigheden van het Spijkerkwartier. Vraag aan onze medewerkers.


Cultuur

Grand Café Metropole op steenworp afstand van het bekende Posttheater, hét cabaretpodium van het oosten. Youp van t Hek, de Lama’s, Theo Maassen, Jochem Meijer? Ze komen hier allemaal! Naar het theater?  Naar de film?  Het Stadstheater, Musis Sacrum en het Theater het Hof om de hoek. Geniet ontspannen en zonder haast van het heerlijke cultuur arrangement!