TICKETS

metropole Auto Museum Nederland

Een Reis door de Tijd van Automobielgeschiedenis

Metropole Auto Museum Nederland staat symbool voor een fascinerende reis door de rijke geschiedenis van de automobiel. Gelegen in Druten biedt dit museum een unieke kijk op de evolutie van voertuigen.

Van de allereerste uitvindingen tot de moderne klassiekers die de wegen van vandaag sieren. Bezoekers van alle leeftijden komen samen om de wonderen van automobieltechniek, design en culturele impact te ontdekken.

oldtimer

METROPOLE autoMUSEUM: BIJZONDERE AUTO’S MET EEN VERHAAL

Het Metropole Auto museum onderscheidt zich door een collectie klassieke auto’s van uitzonderlijk niveau. Ons museum heeft een gespecialiseerde collectie aan specifieke merken en tijdperken. Van klassieke Alfa Romeo’s tot de Citroën CV2. Het automuseum biedt ook een omvangrijk overzicht van de automobielgeschiedenis.

We vertellen de verhalen van de slimme mensen die de auto’s hebben gemaakt en van de fans die van ze houden. Zo laten we zien hoe belangrijk auto’s zijn voor hoe we leven en wat we belangrijk vinden.

Meer over metropole als auto museum nederland

Ondernemer Frans van Haren is binnen de wereld van klassieke auto’s geen onbekende. Diverse auto’s uit zijn verzameling wonnen reeds prijzen op prestigieuze nationale en internationale concoursen. Sinds 2017 presenteert hij zijn indrukwekkende autocollectie aan een breder publiek in de futuristisch ogende, voormalige meubeltoonzaal ‘Metropole’ in Druten (Gld). De collectie omvat zo’n vierhonderd auto’s, vrachtwagens en motorfietsen.
Metropole Museum is elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Tickets zijn 15 euro per persoon en zowel online als bij de kassa verkrijgbaar. Parkeren bij het gebouw is gratis.

Voor jong en oud

Auto Museum Nederland zijn een educatieve en vermakelijke ervaring voor zowel jong en oud. Interactieve tentoonstellingen en evenementen zoals zorgen ervoor dat elk bezoek een nieuw avontuur is.

Kinderen kunnen spelenderwijs leren over de principes van automobieltechniek, terwijl volwassenen kunnen genieten van gedetailleerde exposities over de geschiedenis en toekomst van auto-ontwerp.

De collectie van ons Auto museum Nederland

In ons Auto Museum Nederland neemt de collectie bezoekers mee op een boeiende reis door de tijd van de automobielgeschiedenis. Onze verzameling omvat alles van glanzende oldtimers tot revolutionaire youngtimers, zorgvuldig geselecteerd om de evolutie en impact van auto’s door de jaren heen te belichten.

Elke auto in de collectie vertelt zijn eigen unieke verhaal, van de ingenieuze ontwerpen van de vroege 20e eeuw tot de geavanceerde technologieën van vandaag. Met een diversiteit aan merken en modellen, van luxe limousines tot sportieve iconen, biedt onze collectie een ongeëvenaarde kijk op de rijke geschiedenis en culturele betekenis van de automobiel, waarmee we zowel autoliefhebbers als geschiedenisenthousiastelingen inspireren.